Lokalni proizvodi

Prepoznatljivi lokalni proizvodi

Cijela Poreština obiluje raznolikom ponudom autohtonih istarskih proizvoda kao prepoznatljivog odraza tradicije i kulture ovog područja. U restoranima, domaćim konobama ili seoskim domaćinstvima te na brojnim lokalnim pučkim feštama možete kušati odabrane istarske specijalitete. 
Maslinovo ulje s Poreštine profinjenog je mirisa i okusa te podloga i vrstan začin jelima mediteranske kuhinje. Porečka Malvazija vino poznato od davnina, ponos je porečkog vinogorja te je gotovo nemoguće odvojiti malvaziju od porečkoga kraja. Osim bijelog i crvenog vina, neizostavne su rakije od voća i bilja koje morate kušati. Grančice rude, borovnice i ružmarina, u ploške narezano citrusno voće, svježe smokve, breskve i trešnje svaku će rakiju učiniti sasvim specifičnom.
Na zraku sušen istarski pršut, ulazi u jedinstvenu zbirku kulinarskog blaga, a odlično se nadopunjuje s ovčjim ili kravljim sirom. 
Od predjela do deserta, u domaćem guštu, vrijedni lokalni proizvođači čuvaju dašak prošlosti kroz svoj hvalevrijedan rad i trud.